Zoek

Wim Helsen verrassingsgast in Zenith (met foto’s)

comedynight_zenith.jpg
Sint-Gillis – Eens te meer was het gisteren Comedy Night in Zenith. Op de affiche stonden Joris Velleman, Seppe Toremans en Ter Bescherming Van De Jeugd. Maar Zenith had nog een geweldige troef achter de hand: bij de start van het tweede deel sprong topcabaretier Wim Helsen het podium op. Daarmee is het slotweekend van ‘40 jaar Zenith’ daverend gestart.

Joris Velleman zette als eerste komiek de avond in. De Dendermondenaar speelde grotendeels nieuw materiaal, maar bouwde zijn set mooi op in crescendo. In het begin hier en daar een grap. Op het einde had hij de lachers vlot op zijn hand. Meteen daarna volgde Seppe Toremans, die prompt de lijst overliep van wie op facebook had aangegeven dat hij of zij zou aanwezig zijn op dit evenement. De eerste op de lijst die er niet was werd opgebeld voor uitleg. Grote hilariteit in de zaal. Waar zaten trouwens ook Dikkie Poes en Stad Dendermonde? Gewelddadig goeie stand-up van de zuiverste soort!

Na de pauze kondigde de presentator de grote verrassing aan. Wim Helsen dook op uit de coulissen voor een try-out van wat in een zeer verre toekomst zijn volgende show zal worden. Waarom stond hij niet op de affiche? Twee weken eerder had de organisatie blijkbaar telefoon gekregen “dat Wim Helsen zou aansluiten om iets nieuws te testen”, maar dan wel onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat het niet bekend gemaakt werd. Er hing een wauweffect in de zaal en de cabaretier wist de aanwezigen in geen tijd te imponeren met een set die zowel inhoudelijk als kwalitatief in de lijn ligt van zijn vorige shows. We kregen een hilarisch verhaal met veel zijtakken. Wim gaf tips mee voor bij de bakker, maar evengoed wat je moet doen als een loketbediende onvriendelijk is.

Als vierde en laatste act mochten cabaretiers Tim en Dries aantreden, samen Ter Bescherming Van De Jeugd. Ze speelden een stuk van hun derde show California. Met veel rekwisieten, muziekinstrumenten en technische ondersteuning werd ook de vierde act opnieuw iets compleet anders dan al het voorgaande.

Toen Ilse en Kristof uit het publiek naar voor gehaald werden voor een instant bedscène, bleek de eerste veel radder van tong dan het publiek – laat staan Tim en Dries – hadden verwacht. Ze amuseerde zich zichtbaar en Dries moest mee improviseren op haar snelle reacties, maar hield zijn scène overeind. Konden zij weten dat ze een televisiepresentatrice uit het publiek hadden gehaald!

Tekst: Anouk De Ridder | Foto’s: Odree Bontinckx

comedynight_zenith_0.jpg

comedynight_zenith_12.jpg

comedynight_zenith_13.jpg

comedynight_zenith_1.jpg

comedynight_zenith_2.jpg

comedynight_zenith_3.jpg

comedynight_zenith_4.jpg

comedynight_zenith_5.jpg

comedynight_zenith_6.jpg

comedynight_zenith_7.jpg

comedynight_zenith_8.jpg

comedynight_zenith_9.jpg

comedynight_zenith_10.jpg

comedynight_zenith_11.jpg

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie