Search

Het Laar opent kleuterklasje en heeft nog meer bouwplannen

hetlaar_kleuterschool.jpg

Dendermonde – Afgelopen donderdag, 3 december, werd de kleuterafdeling type 2 van de buitengewone school Het Laar officieel geopend.

“De opening omvatte naast een nieuw kleuterklasje, dat dit schooljaar werd opgestart, ook de nieuwbouw van twee klassen van de lagere school, een refter en een personeelsplaats die al enkele jaren in gebruik is maar nu pas afgewerkt werd”, aldus directeur Raf Lambrechts.

De nieuwe kleuterschool heeft elf kleutertjes ingeschreven waardoor twee juffen voltijds aan de slag kunnen.

Aankoop aanpalende woning

Het initiatief kon pas worden gerealiseerd nadat het schoolbestuur onder leiding van Patrick Van Lembergen vorig jaar de woning naast de school aankocht. “Het gebouw werd volledig verbouwd tot een kleuterklas op het gelijkvloers, twee logolokalen op de eerste verdieping en een therapielokaal en sanitair op de derde verdieping. Er werden op elk verdiep doorsteken gemaakt waardoor de bereikbaarheid vanuit de school optimaal is”, aldus Raf Lambrechts.

Nieuwe auti-klassen

Er werden in het nieuwe schoolgebouw ook twee trappen voorzien naar de zolder, want dit wordt het volgend bouwproject van de school. Raf Lambrechts: “In 2012 bestaat de auti-werking op de school tien jaar. Het zou een prachtig jubileumjaar worden indien wij in 2012 het lint zouden kunnen doorknippen van de nieuwe locaties voor de auti-klassen. De plannen zijn alvast klaar. Er komen op zolder twee auti-klassen, twee therapielokalen en een polyvalente ruimte. Eens we deze ruimte hebben ingericht, zal elke vierkante meter op deze campus optimaal benut zijn.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie