Zoeken

Concerten in aanloop naar kerst

Dendermonde/Schoonaarde – Zowel in Dendermonde, Sint-Gillis als in Schoonaarde kan je komend weekend terecht om in de kerstsfeer te komen. In Dendermonde brengt Sint-Gregoriusgilde een eerste kerstconcert in samenwerking met het Davidsfonds. In Schoonaarde gaan Die Fidelen Schedeländer Musikanten het het Vocaal ensemble Libertad samen op weg naar kerst.

Op vrijdag 11 december organiseert het Davidsfonds Dendermonde samen met de Sint-Gregoriusgilde een eerste kerstconcert in de Onze Lieve Vrouwkerk  om 20 uur.  Naast meerstemmige liederen, gebracht door de Sint-Gregoriusgilde, krijgen de aanwezigen de kans om samen met het koor Vlaamse kerstliederen te zingen.
Dat gebeurt onder leiding van Marcel Defleur met aan het orgel Aimé Stroobants en Lorenz Meulebroek. Na het concert is er gelegenheid met een glaasje na te praten in de Mariakring. De volledige opbrengst van dit concert wordt geschonken aan ’t Kompas, het centrum voor gezinsbegeleiding in Dendermonde.

Toegangskaart: € 5 Steunkaart: € 2,5 Reservatie via: greta.derveaux@telenet.be

Op zaterdag 12 december kan je in de parochiekerk van Schoonaarde om 20 uur terecht voor een dubbelconcert van Die Fidelen Schedeländer Musikanten uit Schoonaarde en vocaal ensemble Libertad uit Appels. De titel ‘Op weg naar Kerst’ doet vermoeden dat het concert meer zal zijn dan een traditioneel kerstconcert. Het orkest staat onder leiding van Frans Van Damme, het vocaal ensemble wordt geleid door dirigent Annemie Vlaeminck. Voor de pianobegeleiding wordt beroep gedaan op Bart Van Lijsebetten, orgelist in Schoonaarde.

Toegangskaart: € 5  – Aan de kassa: € 6 – Reservatie via gert.de.lathauwer@telenet.be of 0473/76.52.32

Wie het Vlaams Radio Koor aan het werk wil zien moet zaterdag om 20u. naar de kerk van Sint-Gillis-Dendermonde. Op het programma staan werken van o.a. Arvo Pärt, Sven-David Sandström, John Tavener, Francis Poulenc, Johan Duyck en enkele traditionele kerstnummers. Het koor staat onder leiding van Johan Duyck en er worden ook orgelsolo’s gebracht door Bart Naessens. De orgnaisatie is in handen van CC Belgica.

Tickets en informatie: www.ccbelgica.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie