Search

“Wij hebben de Lotto gewonnen”

Sint-Gillis – De toneelgroep van het dienstencentrum De Zonnebloem voert op 12 en 15 december het toneelstuk “Wij hebben de Lotto gewonnen” op.

In lokaal dienstencentrum is al meer dan 20 jaar een seniorentoneelgroep actief. Na zoveel opvoeringen werd de spoeling dun wat betreft speelbare stukken voor een bezetting van 60-plussers betreft. Zo groeide de idee om zelf een toneelstuk te schrijven.

Begin 2009 namen de ondernemende senioren een professionele scenariste onder de arm die hen de knepen van de dramaturgie bijbracht. Gewapend met deze kennis, de aanwezige podiumervaring en enig “fingerspitzengefühl” ging men aan het componeren van een eigen stuk. Een paar maanden later stond “Wij hebben de lotto gewonnen” op papier.

Het resultaat is een pittige komedie die rond een intergenerationeel huishouden, bestaande uit een grillige bompa (van het soort met “karo sletsen”) met een voorliefde voor jenever en een grote hekel aan “Den Duits”, een echtpaar op middelbare leeftijd in een relatiecrisis en hun zoon voor wie de uitdrukking “12 stielen, 13 ongelukken” uitgevonden kon zijn. Zij wonen – door een stommiteit van de zoon – noodgedwongen samen in de krappe woning van de bejaarde. Alleen een fenomenale lottowinst zou hun aller lot een gunstige kentering kunnen geven.

Dochter Anna is– in tegen stelling tot haar broer – wel succesvol in het leven. Zij is een succesvolle advocate met een eigen flatje en is de trots en rots in de branding van haar familie. Zij droomt van een eigen advocatenkantoor. Ook voor haar zouden de lottomiljoenen welkom zijn. Vandaar dat verwoed op de Lotto gespeeld wordt.

Op een dag is het dan zo ver: 6 juiste cijfers op “het bulletin”. Iedereen wordt haast gek, vooral als “het bulletin” spoorloos is en erger nog … reddeloos verloren. Tot overmaat van ramp komt Anna ene Helmut Küpfernagel als haar verloofde thuis voorstellen. De huisdokter moet overuren kloppen opdat de familieleden al deze toestanden zouden overleven.

Wie dit verhaal tot in de details wil kennen en een heerlijke ontspannend avondje pretentieloos, maar geestig amateurtoneel wil meemaken kan terecht in De Zonnebloem op zaterdag 12 december om 20 uur of dinsdag 15 december om 14.30 uur. Kaarten kosten 4 euro in voorverkoop en 5 euro aan de kassa.

Meer informatie: 052 25 19 30.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie