Tribunetickets Grote Markt al te koop op internet

Dendermonde – Eén dag na de officiële verkoop van de Ros Beiaard-tribunekaarten, kan wie geïnteresseerd is al via internet kaarten kopen, tegen meerprijs uiteraard. Wij vonden op kapaza.be alvast “2 zitplaatsen naast elkaar op tribune C voor het stadhuis” voor “minstens 100 euro” per stuk.

UPDATE (7/12/09) – Ondertussen zijn er al op verschillende websites advertenties te vinden van mensen die kaarten aanbieden én mensen die tribunekaarten zoeken voor zowel de Ros Beiaardommegang als voor de generale repetitie.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

3 reacties

 1. De aanbieding van de tickets doet me denken aan het inschrijven voor de school in het Brusselse. Daar hebben zij een prima oplossing gevonden.
  Via internet inschrijven. Stel het inschrijven op tickets open vanaf 6 uur ’s morgens via internet.
  Voordeel: eenvoudig en correct als iemand die de volgorde wil nakijken.
  en wie (en hoeveel) de kaarten gekocht heeft via het email adres voor zitplaatsen op de markt.

 2. Ik denk dat het huidige systeem niet het beste is. Oudere mensen kunnen inderdaad niet 24u aan schuiven. Verschillende Dendermondenaars opperden om de kaartenverkoop online te organiseren. Maar ook hier sluit je een groep mensen uit: mensen zonder internetaansluiting en mensen die nét op het moment van de kaartenverkoop andere verplichtingen hebben. Onlineverkoop blijft uiteindelijk ook een eerst = eerst-verhaal.

  Ik ben voorstander van een lotingsysteem. De vraag naar tickets zal altijd groter blijven dan wat de stad kan aanbieden. Mensen zouden zicht tot een bepaalde datum kunnen inschrijven voor bv. 2 tickets per persoon (20 is inderdaad véél te véél voor 1 iemand). Op de afsluitdatum kiest de computer de gelukkigen.

  Jong en oud tevreden en geen toestanden meer op de Grote Markt, want geef toe, lang niet iedereen ziet de ‘folklore’ in van 24u in weer en wind aanschuiven.

 3. De vraag is of het huidige systeem nog toegepast zal worden in 2020. Aalst is nu ook overgestapt op de online verkoop van tickets voor prins carnaval. En ik denk dat tegen 2020 de digitale kloof voor een groot stuk is weggewerkt. Er gaan altijd mensen zijn die uit de boot vallen maar dat heb je nu ook. Mensen die bv. vrijdag moeten werken of die zaterdag moeten werken. Want de tijd dat je gewoon ’s avonds of s nachts ging aanschuiven is voorbij, als je nu tickets wil voor bv. zaterdag moet je al vrijdagnamiddag gaan aanschuiven.

  Overigens is het aanschuiven ook een eerst = eerst-verhaal 😉 Een lotingsysteem zie ik niet zitten, ik ken heel wat groepjes die samen naar de Grote Markt gaan en die ook willen samen zitten, bovendien maar 2 tickets? Wat doe je dan met een gezin met 2 kinderen die graag samen met de kinderen willen gaan kijken. Er stonden heel wat vaders in de rij voor tickets voor het hele gezin. Zeker ’s morgens werd dat duidelijk toen de vrouwen met de kinderen de papa kwamen aanmoedigen bij het wachten. Ik hoop in 2020 op een onlinesysteem, en zeker geen 20 kaarten voor de repetitie de man meer. Misschien kan men nu ook meteen de kaarten op naam laten zetten, op die manier vallen de mensen al af die kaarten komen kopen met als reden om die door te verkopen via internet voor woekerwinsten. Nu al kost een kaart voor de Grote Markt gauw 150 euro. Reken eens uit als je 4 kaarten koopt, dat is 400 euro winst om daar een nacht te gaan staan. Zo een dingen zouden niet mogen.

Geef een reactie