Thérèse Van Gucht verlaat schepencollege

Dendermonde – “Ik wil u bedanken voor uw groot en recht-door-zee politiek engagement”, zei burgemeester Piet Buyse gisteren. Degene die hij bedankte was Thérèse Van Gucht, die stopt als schepen van Dendermonde om als gemeenteraadslid de legislatuur uit te doen. In haar plaats komt François De Bleser (zie de Editie die deze week in de bus zit).

Thérèse Van Gucht

Niet alleen de burgemeester sprak lovende woorden. De fractieleiders Kris Verberckmoes (Open VLD), Stefaan Van Gucht (Vlaams Belang), Patrick Meulebroek (Plus), Niels Tas (sp.a) en Hans Michiels (CD&V/N-VA) bedankten mevrouw Van Gucht voor de goede samenwerking.

Thérèse Van Gucht, ooit de eerste vrouwelijke schepen in Groot-Dendermonde, toonde zich in haar afscheidswoord dankbaar voor de kansen die ze van haar partij gekregen heeft, en koestert de periode dat ze voorzitter van het OCMW was (2001 – 2006). Ze houd mooie herinneringen over aan de echte vriendschap, “zeker van wie men het niet verwacht”.

Dat niet alles rozengeur en maneschijn is in de politiek, is ook duidelijk. De afscheidnemende schepen, die in 1983 haar intrede in de gemeenteraad maakte, wees  op de veranderingen die ze in haar jarenlange carrière merkte. “De politiek zoals ze vandaag bedreven wordt is professioneler”, aldus Thérèse Van Gucht, “maar ook koeler geworden. Nuchter en afstandelijk, en er is geen tijd meer om na de vergaderingen eventuele twistpunten bij te leggen.”

“Ik neem afscheid van de politiek”, zo besloot ze haar schepencarrière. “Ik zal wel enkele personen en zaken missen. Maar alles went…”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord