Nieuwe kandidaat prinscarnaval gooit zich in de strijd

ruthgervandamme.jpg

Dendermonde – Het wordt nog een spannende strijd om de titel Prinscarnaval 2010. Bart Jacobs maakte bekend zich door beroepsomstandigheden niet langer kandidaat te stellen en meteen daarna verscheen Ruthger ‘Rudy’ Van Damme (21) op het toneel.

“Na het afhaken van kandidaat Bart Jacobs werd het gevoel om mijn kans te wagen alleen maar groter. Het is al lang geen geheim binnen de carnavalswereld dat ik ‘ooit’ een gooi zou doen naar de titel van Prins Carnaval, maar dat het zo snel ging gebeuren is ook voor mij een verrassing”, laat Ruthger weten.

“De carnavalsmicrobe zit me in het bloed. Al jarenlang vierde ik carnaval als lid van DKV Dweis en eind vorig jaar richtte ik samen met enkele echte carnavalskrakken de nieuwe groep Palauzje op. De groep staat voor sensatie en dat ‘net ietsje meer’ … die lijn wil ik ook graag doortrekken in mijn campagne voor 2010.”

Ruthger Van Damme kreeg in 1998 als jeugdprins de smaak te pakken. Ook toen hij de campagne van zijn neef Prins Kevin I op voet volgde, wist hij dat hij ooit zelf ook prins zou willen worden.

“Dus we weten waarover we spreken en willen die ervaringen zeker benutten in de strijd om de scepter. Nu is het de bedoeling om er stevig tegen aan te gaan. De strijd met tegenkandidaat Brigitte kan nu echt losbarsten”, aldus Ruthger.

Nu vrijdag 15 januari vindt in cafe Den Helleput op de Grote Markt het campagnebal van Ruthger plaats. Iedereen is er van harte welkom.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord