Search

Warmtepomp in school Klinkaertstraat

Schoonaarde – De basisschool in de Klinkaertstraat in Schoonaarde krijgt een nieuwe verwarmingsinstallatie. Meteen een primeur, want de gemeenteraad keurde het milieuvriendelijke voorontwerp met condesenrende ketel en een warmtepomp goed. Een warmtepomp onttrekt warmte uit de grond en geeft die door aan de verwarmingsketel.

Dit is de eerste eco-installatie in een gebouw van de stad, maar naar alle waarschijnlijkheid volgen er op relatief korte termijn nog. Immers, een hele reeks verwarmingsinstallaties zijn aan vernieuwing toe, en de ontwerpers zullen telkens de toepassing van hernieuwbare energiebronnen onderzoeken.

Hoewel de gemeenteraad het voorontwerp, met een raming van 230.680 euro exclusief btw, afgelopen woensdag al goedkeurde, is de installatie niet voor meteen. De stad zal voor deze installatie nog subsidies proberen verkrijgen, een definitief ontwerp laten maken en offertes aanvragen. In het beste scenario, zo valt te horen, starten de werken eind 2011.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie