Sportieve wraak: DRC vraagt massale steun

Nu zondag speelt de Dendermondse Rugbyclub een wedstrijd tegen Coq Mosan. Niets speciaals, er wordt in Dendermonde wel meer rugby gespeeld, ware het niet dat Coq Mosan een ‘speciale’ tegenstander is. Het is net door een klacht van die Waalse ploeg dat de Dendermondse Rugbyclub naar tweede klasse is moeten zakken. Een onterechte klacht bovendien, aldus de Dendermondse Rugbyclub. De Dendermondse herenploeg staat momenteel autoritair leider in tweede klasse en is op sportieve weerwraak uit tijdens de bekerwedstrijd nu zondag tegen Coq Mosan (die overigens nog steeds in eerste speelt, maar daar wel onderaan het klassement bengelt). De Dendermondenaren hebben bovendien de ambitie om als eerste tweedeklasser de Beker van België te winnen.

De ploeg roept alles stadsgenoten op om luidkeels te komen supporteren. “Ook al heb je nog nooit een rugbywedstrijd gezien… we hebben nood aan zoveel mogelijk vocale steun!”, klinkt het.

1/4 finale Beker van België Rugby, zondag 24/1 om 14:00 uur op het terrein aan de sporthal in Sint-Gillis.

UPDATE 25/1: De Dendermondse Rugbyclub versloeg gisteren de rivalen van Coq Mosan met 24-7, en plaatste zich voor de halve finale van de Beker van België.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord