Zoeken

“Meer comfort, privacy en een hoogkwalitatieve zorg”

Dendermonde – Nu dinsdag wordt in het algemeen ziekenhuis Sint-Blasius de vernieuwde dienst Intensieve Zorgen ingehuldigd. Het nieuwe concept van de afdeling, met ondermeer individuele patiëntenkamers, zal ongetwijfeld zorgen voor meer privacy en rust voor de patiënten.

Ook het team zelf ziet alleen maar voordelen: betere samenwerking en communicatie in een aangename omgeving. Dr. Swinnen, medisch diensthoofd Intensieve Zorgen: “De renovatie van de dienst Intensieve Zorgen laat ons toe om ook tijdens de volgende jaren steeds meer kwaliteit te kunnen bieden in een verbeterde werkomgeving, met minder werkbelasting, en toch steeds innoverend.”

Jaarlijks ongeveer 1.000 patiënten

Elk jaar worden door de dienst zo’n 1.000 patiënten verzorgd. De dienst telt 12 bedden die zijn bedoeld voor patiënten die intensieve verzorging nodig hebben omdat zij ernstig bedreigd zijn in één of meer van hun vitale functies na chirurgie of trauma, of wegens ernstige internistische of cardiologische problemen.

Intensieve Zorgen wordt bemand door 40 medewerkers

Deze patiënten hebben nood aan een continue, gespecialiseerde en aangepaste behandeling in een hoogtechnologische omgeving. Elke patiënt wordt voortdurend bewaakt door apparaten die hartritme, bloeddruk, ademhaling en temperatuur registreren. Er is ook aangepaste apparatuur voor het geven van infusen of geneesmiddelen en voor kunstmatige beademing.

Speciaal opgeleide artsen en verpleegkundigen zorgen voor de patiënten, en krijgen daarbij hulp en advies van andere deskundige specialisten van het ziekenhuis. Het verzorgend team bestaat uit 4 geneesheerspecialisten (intensivisten), 30 verpleegkundigen, 1 kinesitherapeut en 2 logistieke assistenten. Daarnaast is er een team van 3 poetsvrouwen.

Sint-Blasius blijft verbouwen

Sint Blasius plant dit jaar een indrukwekkende reeks verbouwingen en vernieuwingen, waaronder de verbouwing van de kraamafdeling en het thoracaal centrum op campus Dendermonde en de dialyseafdeling op campus Zele.

De bouw van een gloednieuwe vleugel voor het dagziekenhuis aan de Kroonveldlaan is intussen mooi op schema en wordt voltooid in 2011.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie