Jouw advertentie op deze website? Neem contact op.

Search

Geen heropening van treinhalte te Grembergen

Grembergen – Minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) is niet van plan de treinhalte in Grembergen weer te openen. Daarmee antwoordt ze op een vraag van Volksvertegenwoordiger en eerste schepen Leen Dierick (CD&V).

Vanaf maart 2010 staan er in Grembergen heel wat werken op stapel. De herinrichting van het rond punt aan de Martelarenlaan-Zeelsebaan-Grootzand zal dan starten. Deze werken worden uitgevoerd om de verkeersveiligheid te verhogen. Uiteraard brengen de werken op zich hinder mee. Tijdens de herinrichting van het rond punt zal het voor vele Grembergenaren moeilijker zijn om Dendermonde te bereiken, en omgekeerd. Om een oplossing te bieden voor de hinder, zag Leen Dierick wel iets in de heropening van de treinhalte in Grembergen. die manier zouden de Grembergse treinreizigers zich niet meer hoeven te verplaatsen naar het station te Dendermonde, maar kunnen ze makkelijk in Grembergen op- en afstappen. Bovendien is dit een makkelijke en snelle verbinding tussen Grembergen en Dendermonde. Dit zou alvast de belangrijke verkeersstroom Grembergen-Dendermonde beperken.

Helaas is het antwoord van de minister ongunstig. De minister is van mening dat de heropening van de treinhalte een te grote investering vergt (nieuwe en hoge perrons, perronmeubilair, autoparkeerplaatsen, fietsenstallingen, eventueel een aanpassing van de seininrichting, …). Daarnaast zou ook de aanpassing van de dienstregeling, de nodige tijd voor de studie, het tekenen van de plannen, het verkrijgen van de nodige vergunningen en het aanbesteden en uitvoeren van de werken zeer tijdrovend zijn. Binnen de huidige dienstregeling is het volgens de minister niet mogelijk om de IC-trein Brussel –Dendermonde – Sint-Niklaas in Grembergen te laten stoppen. “Deze trein is de enige verbinding via de spoorlijn Dendermonde – Lokeren en kan niet vroeger vertrekken uit Dendermonde om de overstap met de L-trein uit zowel Gent als Mechelen te blijven garanderen. Daarenboven kan deze trein niet later aankomen in Lokeren wegens de strakke opvolging op de lijn Gent – Antwerpen”, aldus de minister.

Leen Dierick heeft begrip voor het feit dat een heropening van een treinhalte een vrij grote investering vergt, maar betreurt toch de beslissing. “Vooral met het oog op de geplande werken aan de rotonde, zou een heropening van de treinhalte een ideale oplossing geweest zijn”, aldus de Volksvertegenwoordiger en schepen van Openbare Werken.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie