Zoek

Onze stad laat zijn goed hart zien

Dendermonde – Martine Van Hauwermeiren, schepen van Ontwikkelingssamenwerking, gaf gisteren een overzicht van de acties ten voordele van de slachtoffers in Haïti.“Met de Derde Wereldraad werd vorige maandag een marktactie gedaan met de verkoop warme chocomelk en soep en er stond een collectebus. Het was een succesrijke actie die heel wat geld in het laatje bracht”, aldus Van Hauwermeiren. De stad Dendermonde blijft logistieke steun bieden aan verenigingen die iets organiseren ten voordele van Haïti.

KTA Dendermonde organiseerde een spaghettiavond. De gemeenteschool in Appels pakte op 23 en 24 januari uit met een carwash. De leerlingen van de gemeenteschool in Grembergen verkochten zelfgemaakte sleutelhangers. KA Dendermonde bakte op 21 en 23 januari pannenkoeken. De oudevereniging en gemeenteschool in de Boonwijk organiseerden een pannenkoekendag. Afgelopen vrijdag vond in de lagere school Sint-Vincentius een koffiestop en posterbeurs plaats. Op 1 februari zingen de leerlingen van De Harduynschool uit Oudegem voor het goede doel op de wekelijkse markt. Het Laar plant een sponsor- en vastenvoettocht.

Middenschool Zwijveke bakte en verkocht koekjes. De gemeenteschool in Schoonaarde richtte een rommelmarkt in. Scouts Dendermonde fuifde vorige vrijdag in zaal De Zep. Dinsdag 2 februari organiseert de Vrije Visitatieschool in Baasrode een pannenkoekenbak. Het Sint-Vincentiusinstituut verkoopt lolly’s voor het goede doel.

Als jouw actie ontbreekt, stuur a.u.b. een e-mail naar redactie@editie.net.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie