Avondje topvolleybal in Oudegem

Oudegem – Zaterdagavond kan je in de sporthal van Oudegem terecht voor een avondje topvolleybal. Om 17u30 ontvangt Oudegem B, leider in eerste provinciale, er eerst Nidak Nieuwkerken, de tweede in de stand. Nadien, om 20u30 ontvangt Oudegem A, die andere leider, maar dan in eerste nationale, eveneens de eerste achtervolger, namelijk Vlamvo Vlamertinge. Gegarandeerd een avondje topvolleybal daar in Oudegem.

Voor Oudegem B hangt er misschien wel het meest af van hun topwedstrijd, die normaal al in december moest plaatshebben, maar uitgesteld werd door het slechte weer. De ploeg heeft een driepuntenkloof op Nieuwkerken. Winst kan Oudegem echt op titelkoers zitten. Bij verlies wordt de ontknoping wellicht uitgesteld tot de allerlaatste speeldag. Trainer Bert Dierick probeert de druk bij zijn ploeg weg te houden. “Er is geen uitgesproken favoriet voor deze wedstrijd”, vertelt hij. “Als Nidak in de titelrace wil blijven, moeten ze tegen ons punten pakken en dat geeft wel wat druk bij hen”. Dierick’s ploeg weet niet wat verliezen is. Ze verloren als enige ploeg in de reeks nog geen enkel competitieduel en ook in de Oost-Vlaamse beker zitten ze in de halve finale. Toch wil hij geen rekening houden met een nederlaag. “We onderschatten Nidak allerminst, we verloren deze competitie nog maar één punt, maar wel tegen de laatste in de stand. Dat wil zeggen dat we onze concentratie niet mogen verliezen en proberen ons goed spel te ontwikkelen. Wanneer dat lukt, halen we de drie punten thuis, daar ben ik zeker van”, aldus een strijdvaardige coach.

Oudegem A heeft een lastig weekend voor de boeg. Zaterdag ontvangt het de tweede in de stand en zondag de derde. Als het twee keer wint, is het zeker dat het de reguliere competitie zal afsluiten als leider. Coach Anja Duyck wil de druk weghouden van haar ploeg: “Of we nu eerste of tweede eindigen maakt niet zo veel uit. Het zal hem vooral in de play-offs te doen zijn, daar waar we vorig jaar faalden. Wij hopen na dit weekend een zo goed mogelijk resultaat te hebben, maar we willen vooral vooruitkijken naar die eindronde, waar we dezelfde tegenstanders zeker ontmoeten”. Oudegem speelt zaterdag om 20u30 thuis tegen Vlamvo Vlamertinge en zondag ontvangt het om 18u00 Chapelle in de Ouburg. “Er zal veel volk komen kijken en we willen vooral ons publiek verwennen. Als we twee keer winnen, kan er zeker een klein feestje af”, besluit Anja Duyck.

 Zaterdag 13/02
17u30: Oudegem B – Nidak Nieuwkerken (1e provinciale)
20u30 : Oudegem A – VlamvoVlamertinge (1e nationale)

Zondag 14/02
18u00: Oudegem A – Chapelle

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie