Zoeken

Strooidiensten voorkomen grote hinder

Dendermonde – In tegenstelling tot elders in het land, is woensdag de grote chaos in onze Stad uitgebleven. Weliswaar viel er minder sneeuw dan elders in het land, toch leverden de strooidiensten knap werk. De ochtendspits kon vrij vlot verlopen en ook tijdens de avondspits lagen de Dendermondse wegen er behoorlijk goed bij. De voornaamste problemen ontstaan bij verse sneeuwstormen, maar de stroodiensten blijven druk in de weer om alles zo snel mogelijk weer inorde te krijgen. De Dendermondse strooidiensten kregen de laatste maanden bakken kritiek te verwerken. Vooral de eerste werkdagen van het nieuwe jaar bleef alles wel héél lang wit en glad liggen. Burgemeester Piet Buyse bleef echter steeds achter zijn strooimanschappen staan: “Ik ben trots op deze medewerkers en zeer dankbaar voor de wijze waarop zij onze kerntaak – the civil service – belichamen”, vertelt hij.


Ondertussen blijft de Stad ook investeren in de uitrusting en middelen van de stroodiensten. “Ik heb het moeilijk met de kritiek die ze steeds krijgen, want ze doen echt al het mogelijk om er voor te zorgen dat iedere weggebruiker zich zo snel mogelijk weer veilig kan verplaatsen”, aldus Burgemeester Buyse.De pijnpunten blijven vooral bruggen en voetpaden. Bij deze laatsten stopt echter de verantwoordelijkheid van de stroodiensten. Burgemeester Piet Buyse wees eerder dit jaar de inwoners al op hun plichten. Iedere inwoner is immers verplicht om het voet- en fietspad voor zijn huis sneeuw- en ijsvrij te houden. Wanneer je dit niet doet, hangt er een boete boven je hoofd oen kan je aansprakelijk gesteld worden voor de gebeurlijke ongevallen.

Hopelijk wordt de positieve werking van vandaag ook verder gezet en blijven we ook de komende dagen zowel in de stad als de deelgemeenten gespaard van grote hinder en raakt iedereen veilig waar hij of zij moet geraken.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie