Dendermondse rugbyclub blijft ongeslagen

Dendermonde – De Dendermondse Rugbyclub blijft mooi op koers voor een snelle terugkeer naar 1ste nationale divisie. Zondag ging RC Antwerp vakkundig voor de bijl en de Dendermondse Rugbyclub kan nu al uitkijken tegen het beslissende duel tegen Anderlecht, waar de teerlingen definitief zullen geworpen worden. Ook de dames bevestigden hun stek in de kop van eerste nationale. Zij zijn nu tweede, na het ongeslagen RC Leuven, dat op weg lijkt naar zijn eerste Belgische titel.

“Voor Antwerp is het kalf al een hele tijd verdronken, maar het was van in begin duidelijk dat ze niet van plan waren om ons het retourticket naar eerste cadeau te doen”, vertelt de Dendermondse woordvoeder Kris Vandamme. “Zeker in de tweede helft werd het spel behoorlijk bitsig en regende het gele kaarten aan beide kanten.” Het was echter sterspeler Duchau die Dendermonde, in een ijzersterke wedstrijd, naar de overwinning leidde. Dendermonde stuurde Antwerp wandelen met 26-3. Met slechts 38 tegenpunten in 8 wedstrijden zet Dendermonde bovendien de beste verdediging van alle nationale reeksen neer.

Dendermonde leidt nu in tweede nationale met 24 punten voor Anderlecht (22), BUC (19) en Antwerp (15). De wedstrijd van a.s. zondag (thuis tegen Anderlecht) zal dus wellicht beslissend zijn voor de titel en voor het promotieticket, al mag BUC zeker nog niet worden weggelachen. De universitairen wonnen zondag indrukwekkend met 36-10 tegen een nochtans goed draaiend Kibubu, en blijven wellicht zowel voor Anderlecht als voor DRC een moeilijke noot om te kraken.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord