Zoeken

Basischool Atheneum houdt eigen Ros Beiaardommegang

Dendermonde – Naar aanleiding van de Ros Beiaardommegang op 30 mei 2010 organiseert de basisschool van het Koninklijk Atheneum in Dendermonde haar eigen Ros Beiaardstoet stoet. Gedurende 2 weken werkten alle leerlingen van de school rond het thema Ros Beiaard. Dit project kreeg als titel “GO! – ’t Ros Beiaard – GO!”. Het project wordt afgesloten met een heuse stoet door de stad. Komende vrijdag, 12 februari 2010, gaat de stoet gaat van start om 9u30 op de speelplaats van de school en gaat via de Brusselse Straat, de Oude Vest, de Bogaertstraat en de Franz Courtensstraat naar de Grote Markt voor een grote apotheose. Daar zullen “The Old Stukad Boys” hen opwachten en zal de beiaardier het Ros Beiaardlied spelen. Publiek is alleszins van harte welkom. Grote verschil met 30 mei: de toegang tot het parcours is gratis.

In 2000 organiseerde de school dit evenement voor het eerst. Nu, 10 jaar later, popelden directie, leerkrachten en leerlingen om opnieuw aan de slag te gaan rond het Ros Beiaard. Een greep uit de activiteiten tijdens het veertiendaagse project: het vertellen van de sage van het Ros Beiaard en het zingen van het daarbij horende lied, een bezoek aan een manege en een paardenmelkerij, een wandeling door de stad die ons leert wat mythen, sagen en legenden zijn. “Het bezoek van de pijnders aan de school vormde ongetwijfeld één van de hoogtepunten”, vertelt directeur Marijke Tavernier. “Ondertussen bereidden leerlingen en leerkrachten hun eigen ommegang voor als afsluiter van het project. Zo maakten zij een eigen versie van het paard en de drie reuzen Indiaan, Mars en Goliath. Verder zal elke klas voor een ander deel van de stoet zorgen: knaptanden, kopvleesfretters, trommelaars, ridders en jonkvrouwen; alle onderdelen van de Ros Beiaardommegang zullen vertegenwoordigd zijn.” Intendant Hervent kan van de gelegenheid misschien gebruik maken om figuranten te recruteren voor het echte gebeuren.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie