Jouw advertentie op deze website? Neem contact op.

Search

Ontvoogd Dendermonde levert zelf bouwvergunningen

Vanaf volgende maand nemen beslissingen over bouwvergunningen minder tijd in beslag in Dendermonde. Op 1 maart zal de stad immers ‘ontvoogd’ zijn. Schepen van Ruimtelijke Ordening Bart Van Malderen (sp.a) legt uit: “Iedereen weet dat er heel wat administratie mee gemoeid is als men een gebouw wil optrekken. En verschillende administraties zijn bevoegd… Om hieraan te verhelpen werd de term ‘ontvoogding’ in het leven geroepen. Een ‘ontvoogde’ gemeente of stad kan zelfstandig vergunningen afhandelen.” Als de stedelijke dienst voor ruimtelijke ordening zelf de bouwvergunningen kan afhandelen, moeten de dossiers niet meer heen en weer moeten naar andere administraties. Gedaan dus met “het dossier zit in Gent”.

Als voorwaarden voor de ontvoogding moest Dendermonde een goedgekeurd gemeentelijk ruimtelijk structuurplan hebben, moet er een gemeentelijke stedenbouwkundige ambtenaar zijn, een conform verklaard plannenregister, een vastgesteld vergunningenregister, en moet de administratie beschikken over een register van de onbebouwde percelen. Van Malderen legt uit de vaststelling dat Dendermonde aan al deze voorwaarden voldoet, nu is gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

“Dit is het resultaat van jarenlange inspanningen van de dienst ruimtelijke ordening”, aldus de schepen. “Maandag 1 maart wordt dus een belangrijke dag voor de ruimtelijke ordening in Dendermonde. We gaan nu sneller vergunningen kunnen afleveren.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie