Zoek

Gemengde gevoelens in Oudegem

Oudegem – In het damesvolleybal kende VC Oudegem een bewogen weekend. Oudegem A won in eerste nationale haar twee thuiswedstrijden, tegen respectievelijk Vlamertinge en Chapelle overtuigend met 3-0. Zo kroonde het eerste team van Oudegem zich tot kampioen van de reguliere competitie. Op twee speeldagen van het einde heeft het een 8-punten voorsprong op eerste achtervolger Vlamertinge, die al een wedstrijd meer speelde. De dames in Oudegem bouwde achteraf dan ook een klein feestje.

Het valentijnsweekend begon in Oudegem nochtans in mineur. In de eerste provinciale van het volleybal ging Oudegem B thuis de boot in tegen titelconcurrent Nieuwkerken met 0-3. Beide ploegen komen nu samen aan de leiding, maar Nieuwkerken heeft het voordeel, met meer gewonnen sets.

Trainer Dierick legt de oorzaak nederlaag vooral aan de zenuwen van zijn speelsters. Het is duidelijk dat zijn dames nog niet goed met druk weten om te gaan. Niet moeilijk ook, als je een heel seizoen, met de vingers in de neus wedstrijden wint. “De zenuwen speelden ons vooral bij de seteindes het meeste parten”, vertelt trainer Dierick . “In de eerste set (20-25) was dit ook duidelijk te merken aan de opslagmissers en te veel aarzeling in de aanval”. In de tweede en derde set (24-26) verknoeiden Dierick’s dames respectievelijk 4 en 2 setballen. “Onbegrijpelijk”, weet ook Dierick. “Maar ik verwijt niemand iets. Mijn speelsters hebben zich 200% gegeven. Het enige dat ik soms mis is echte verbetenheid en agressiviteit als ploeg”. Dierick beseft dat ook hij hier een verantwoordelijkheid draagt, maar zag zich niet genoodzaakt tijdens de wedstrijd in te grijpen. “Als trainer heb ook ik zeker mijn verantwoordelijkheid voor het al dan niet goed presteren van de ploeg. Toch vond ik dat we in de tweede en derde set goed aan het spelen waren en dat er dus niet onmiddelijk iets aan de tactiek of opstelling moest gewijzigd worden.” De titel lijkt plots wel veel verder weg dan voor de wedstrijd. “De competitie is nog lang niet afgelopen en er zijn nog een pak wedstrijden”, weet Dierick. “Wij kunnen Nidak zeker aan en zijn in staat daar te gaan winnen.”

Oudegem B weet wat het te doen staat, elke wedstrijd zal gewonnen moeten worden, wil het op het einde van het seizoen misschien herhalen wat er twee jaar geleden gebeurde. Toen kon het samen met Oudegem A het kampioenenbal vieren.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie