Ritsaert, Writsaert, Adelaert en Reynout nemen plaats

Ros Beiaard gepastDendermonde – Maarten, Niels, Dieter en Michiel Van Damme, beter bekend als de Vier Heemskinderen, konden vandaag de eerste keer van heel nabij kennismaken met ‘hun’ paard. De vier broers bestegen het Ros Beiaard, en namen de plaats in van Ritsaert, Writsaert, Adelaert en Reynout.

Binnen iets meer dan drie maanden, op 30 mei 2010, zullen de broers en hun paard vele echte Dendermondenaars tot tranen toe bewegen. Niet alleen Dendermondenaars, trouwens. “Ik maak me sterk dat er langs het parcours 120.000 mensen kunnen toegelaten worden, alle veiligheidsvoorschriften in acht genomen”, zegt ommegang-regisseur Franki Hervent aan de redactie van Editie. Het volledige interview met de man die het paard zijn ronde laat doen, lees je op 24 februari in het magazine.

rb_1.JPG

Dank aan WVD voor de foto’s.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord