Busbaan aan station

Dendermonde – In de Stationstraat in Dendermonde komt een busbaan. Dat besliste de gemeenteraad deze week. De busbaan komt tussen het kasseibaantje dat de viaduct opgaat en het rond punt, en is een eis van De Lijn. De aparte strook past in de overeenkomst over de verbinding Aalst-Dendermonde-Sint-Niklaas. De busbaan is een tijdelijke oplossing, in afwachting van het masterplan voor de stationsomgeving.

In de marge van de discussie liet Bart Van Malderen, schepen van mobiliteit, weten dat de busbaan op de Noordlaan tot 4 minuten tijdswinst oplevert voor de bussen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord