Zoek

Onder de Steirt van ’t Peird

joostdierick.jpg
Dendermonde – Joost Dierickx, de ‘waard’ van het Theatercafé, en Mark den Dekker openen op 10 maart naar aanleiding van de Ros Beiaardommegang een tentoonstelling met als titel ‘Onder De Steirt Van ’t Peird’. Beiden leerden elkaar kennen aan de toog. Mark is een verwoed verzamelaar van alles wat in het heden en verleden van dichtbij of veraf met Dendermonde te maken heeft. Met de steun van zijn echtgenote Josianne Van Damme bouwde hij de voorbije decennia aan een unieke privéverzameling. Gaandeweg groeide het idee om in het Ros Beiaardjaar met een deel van de privéverzameling naar buiten te komen. De tentoonstelling kreeg de titel ‘Onder De Steirt Van ’t Peird’, naar analogie met de titel van het programmaboekje van de Ros Beiaardommegang in 1952.

De tentoonstelling wordt op woensdag 10 maart om 20.30 uur in het Theatercafé aan de Kerkstraat plechtig geopend door Jozef Dauwe, Provinciaal Gedeputeerde voor Cultuur en Middenstand. Nadien wordt een receptie aangeboden, die opgeluisterd wordt door het Dendermonds Bierkwartet.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie