Zoek

Leerlingen verkennen middelbaar onderwijs

Dendermonde – Op zaterdag 13 en 20 maart organiseert middenschool Atheneum Dendermonde kennismakingslessen voor alle leerlingen uit het zesde leerjaar van de basisschool. “Ze kunnen komen proeven van de nieuwe vakken die ze volgend schooljaar in het secundair onderwijs voor het eerst zullen krijgen”, aldus Nick Van kerckhoven, directeur van middenschool Atheneum.

Van kerckhoven: “We willen de ouders helpen bij het maken van een doordachte studiekeuze, door alle leerlingen uit het zesde leerjaar van de basisschool de mogelijkheid te bieden om kennis te maken met een aantal “onbekende” vakken zoals Latijn, wetenschappelijk werk, Engels en techniek”. Er is voor de ouders een informatiemoment voorzien. Hierbij worden kort de studiemogelijkheden van het secundair onderwijs overlopen.

Deze kennismakingslessen worden al jaren georganiseerd en lokken bijna iedere keer meer dan 100 leerlingen die volgend jaar de overstap naar het middelbaar onderwijs maken. “De meesten van hen schrijven ook effectief in op onze school”, stelt Van kerckhoven. “Ze komen op een aangename manier in contact met de nieuwe vakken en onze school en kunnen op basis daarvan niet alleen een school, maar ook een studierichting kiezen.”

De kennismakingslessen vinden plaats op de zaterdag 13 en 20 maart telkens van 9.00 tot 11.45 uur. Inschrijven kan via de site www.m-a-d.be.

Meer informatie: 052 25 17 76.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie