Jouw advertentie op deze website? Neem contact op.

Simon plaatst zich voor finale fysicawedstrijd

Dendermonde – De Vlaamse Fysica Olympiade (VFO) is een fysicawedstrijd die jaarlijks wordt georganiseerd voor leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van het secundair onderwijs.

“Dit jaar namen 2.423 Vlaamse leerlingen deel aan de eerste selectieronde. Onze school vaardigde 27 leerlingen af, waarvan 6 zich plaatsten voor de halve finale op een totaal van 338 voor Vlaanderen”, zegt Hans Vanhulle, algemeen directeur van het Heilige Maagdcollege. “Slechts 14 leerlingen wisten zich te plaatsen voor de finale op Vlaams niveau, waaronder Simon De Ridder uit de 6de Latijn-Wetenschappen.”

Simon woont in Buggenhout en volgt de Grieks-Latijnse afdeling tot en met de 2de graad en koos in de 3de graad voor Latijn-Wetenschappen. “Zijn trotse leraar, Frans Nauwelaerts, maakt er al jaren een erezaak van de leerlingen in de wetenschappelijke studierichtingen intensief voor te bereiden op wetenschappelijke studies aan de universiteit. Als oud- prof aan de universiteit van Kinshasa is de voorbereiding op universitaire studies en de leer- en evaluatietechnieken die daar gebruikt worden zijn stokpaardje”, aldus Hans Vanhulle.

Als Simon De Ridder zich op 24 april tijdens de finale eindigt bij de drie laureaten gaat hij naar de Internationale Fysica Olympiade.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie