Zomerstorm 21-22 juli erkend als ramp

Dendermonde/Gent – Herinner je je nog de hevige stormen van 21 en 22 juli vorig jaar? De ministerraad heeft vorige vrijdag 5 maart 2010 beslist om die en drie andere zomerstormen in Oost-Vlaanderen te erkennen als ramp. Dat wil zeggen dat getroffenen een schadedossier kunnen indienen en een vergoeding kunnen krijgen. Een dossier indienen kan bij de provinciegouverneur André Denys, en dat tot 30 juni 2010.

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom zullen de gedupeerden binnen de drie weken gedeeltelijk vergoed worden. Van zodra alles hersteld is, wordt de rest van de schade, die niet werd vergoed door de verzekering, uitbetaald. Getroffenen dienen naast het Rampenfonds ook hun verzekeringsmaatschappij aan te spreken. Die is sinds 2006 verplicht overstromingen, aardbevingen, het overlopen van openbare riolen en aardbevingen verplicht opgenomen hebben in de brandverzekering.

De dienst Rampenfonds zal samenwerken met de gemeenten om de geteisterden te helpen met hun dossier. Een stadsambtenaar is beschikbaar om te helpen bij de opmaak van het dossier en het verkrijgen van de nodige formulieren.

Erkende Oost-Vlaamse ‘zomerrampen’

In totaal werden vijf rampen erkend door de ministerraad:

  1. overvloedige regenval 14 mei 2009 in Gent en Lokeren
  2. hagel van 25 en 26 mei 2009 in Berlare, Beveren, Buggenhout, Laarne, Lokeren, Melle, Oosterzele, Sint-Gillis-Waas, Sint-Lievens-Houtem, Sint-Niklaas, Stekene, Waasmunster, Wetteren, Zottegem en Zwalm
  3. overvloedige regenval van 25 en 26 mei 2009 in Horebeke, Kluisbergen, Laarne, Lokeren, Maarkedal, Melle, Merelbeke, Oudenaarde, Ronse, Wetteren, Wortegem-Petegem en Zwalm
  4. hagel van 21 en 22 juli 2009 in Buggenhout, Dendermonde, Lebbeke en Moerbeke
  5. overvloedige regenval van 21 en 22 juli 2009 in Aalst, Buggenhout, Dendermonde, Gent, Lebbeke en Moerbeke
Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord