Museum toont schenkingen en enkele zeldzame aankopen

aanwinstenmuseum.jpg
Dendermonde – In het Museum voor Volkskunde worden van 1 april tot en met 24 oktober de belangrijkste schenkingen en aankopen van vorig jaar getoond.

“Naast de diverse sier- en gebruiksvoorwerpen, devotionalia, gereedschap en kleine machines, verwierven we vorig jaar een reeks schilderijen van A.J. Heymans, Adolf Willems en tekeningen en grafisch werk van Monica Lenssens, Hans De Munter en Achiel Beckers”, aldus Lieve Van Houwe van het museum.

De collectie werd ook verrijkt met typisch volkskundige voorwerpen zoals geschilderde diploma’s van de lokale duivensport, een diploma van de ‘Oude Dendervissers’, een Madonna en enkele koekplanken.

Lieve Van Houwe : “De bibliotheek groeide aan met enkele soms zeer zeldzame werken en de fototheek met enkele duizenden foto’s en fotoalbums. In het archief werden de documentatiedossiers aangevuld met vele zeldzame documenten rond het lokale verenigingsleven. Voor al deze aanwinsten danken we de vele trouwe schenkers van harte via deze tijdelijke tentoonstelling. Al deze giften en enkele zeldzame aankopen zijn zeker de moeite waard om nog eens een bezoek te brengen aan het Museum voor Volkskunde”

Het Museum voor Volkskunde bevindt zich in het Sint Alexiusbegijnhof (ingang via de Brusselsestraat) en is open op dinsdag tot zondag van 9.30 tot12.30 uur en van 13.30 tot 18 uur. De toegang is gratis.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord