Zoek

Dendermondse Rugbyclub naar finale Beker van België

Sint-Gillis – De Dendermondse Rugbyclub won gisteren de halve finale van de Beker van België Rugby van de huidige leider in eerste nationale ASUB Waterloo. DRC, aan de leiding in tweede nationale, veroverde zijn plek in de finale na de 13-19-overwinning. De finale tegen de Henegouwse club Soignies wordt op 8 mei gespeeld op de Heizel.

Uitblinkers gisteren, 14 maart, waren Peter Duchau, de trainer-speler die vier penalties tussen palen schopte, de Dendermondse ‘Kiwi’ Johnatan Fuimano, de ‘man van de match’, en Emile Mboudouma Ebala (uit Kameroen). Ook de Braziliaan Pedro Noronha speelde een van zijn betere partijen, al was het vooral het collectief dat er stond, zo klinkt het achteraf bij de club.

Voorzitter Kris Van Damme: “Toen de hele club vorig jaar in zak en as zat na die belachelijke degradatie, hebben we op onze algemene vergadering beslist dat we dan maar de Bekercompetitie prioritair moesten stellen. Daar kon geen enkele beslissing ons van tegenhouden, en zo kregen we tenminste de kans om wedstrijden te spelen op het niveau waar we thuishoren.”

“De finale wordt één groot feest,” aldus nog Van Damme, “en we hopen nu reeds op een belangrijke opkomst op 8 mei in Brussel.” Het zal de tweede keer zijn dat Dendermonde een Bekerfinale speekt. Ook de eerste keer, 22 jaar geleden, was dat als tweedeklasseploeg.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie