Oxfam Dendermonde bouwt klassen in Congo

Dendermonde – De Oxfam-Wereldwinkel in Dendermonde financiert de bouw en de inrichting van twee klaslokalen voor een landbouwschool te Luozi (Bas-Congo). Aan de bouw hangt een prijskaartje van 10.000 euro. Het doel van de mensen van de wereldwinkel is door de verkoop van fairtradeproducten de boeren uit achtergestelde gebieden in het Zuiden te helpen met de uitbouw van een eigen economie. Daardoor kunnen zij voor zichzelf de mogelijkheid creëren van een menswaardig bestaan. Bovendien schenkt de vzw een belangrijk gedeelte van de winst van de winkel aan een project dat wij rechtstreeks kunnen opvolgen, bijvoorbeeld deze school.

Een fiere schooldirecteur poseert voor de nieuwe afgewerkte  klaslokalen.

Het project is mogelijk dankzij de Oxfam-klanten die doelbewust in de wereldwinkel fairtradeproducten kopen én de vrijwilligers die volledig gratis een gedeelte van hun vrije tijd aan de winkel besteden, zo wordt benadrukt in een mededeling.

Oxfam Wereldwinkel, Oude Vest 143A, Dendermonde

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie