Search

Bouw jeugd- en dienstencentrum wordt concreter

Appels – Op de gemeenteraad van 16 maart werd het dossier van het nieuwe jeugd- en dienstencentrum in Appels besproken. In 2008 werd beslist om met concrete uitvoering en planning te starten “zodat dit jeugdcentrum deze legislatuur kan gerealiseerd worden”. Vorig jaar onderzocht men verschillende locaties en in overleg met de Speelplaneet en de jeugddienst werd definitief beslist de nieuwe accommodatie op het terrein van de vroegere gemeenteschool in Appels in te planten.

“De terreinen zijn eigendom van de stad. Hierdoor kan sneller gewerkt worden. Het is in vergelijking met de drie andere pistes ook financieel meer haalbaar”, laat schepen Leen Dierick weten.

De jeugddienst en de Speelplaneet hebben verschillende keren samen gezeten om de bouwplannen te concretiseren. “Uiteindelijk ligt hier nu een bestek ter goedkeuring voor met een totale bruto oppervlakte van 551 m², jeugdcentrum en dienstencentrum samen”, aldus jeugdschepen Marius Meremans.

Het gaat om een keuken, een polyvalente zaal, sanitair, een EHBO-lokaal, repetitieruimte, een bureau voor de dienst burgerzaken, een kantoor voor de wijkagent, een inkomhal, berging en technische ruimten. “De nieuwbouw kan perfect vooraan geplaatst worden, waar nu de speeltoren staat. De nieuwbouw sluit dan mooi aan bij de andere infrastructuur, en is geen aantasting van de mooie groene speelzone achteraan”, licht Meremans toe.

Het stadsbestuur besteedt als bouwheer ook aandacht aan duurzaamheid. “Dit project lijkt ons een ideale gelegenheid om te kiezen voor passiefbouw. De bouwkost volgens de passiefstandaard kost ongeveer 15% meer dan de traditionele nieuwbouw, maar deze meeruitgave is na 10 jaar terugverdiend”, legt Leen Dierick uit. “Dit jeugd- en dienstencentrum heeft een polyvalente functie en toont aan dat dit bestuur, ook in crisistijd, duurzaam wil investeren in onze jeugd , verenigingen én in dienstverlening aan haar bevolking.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie