Zoeken

Al twee titels voor Dendermondse Rugbyclub

Sint-Gillis – De Dendermondse Rugbyclub kon dit weekend al twee keer feest vieren: de heren van de eerste ploeg zijn, op drie speeldagen van het einde, al zeker van de eerste plaats in tweede nationale; en de tweede ploeg haalde de titel in tweede regionale binnen.

De eerste ploeg van DRC klopte zondag BUC Sint-Joost met 73-3. Aangezien de enige overgebleven concurrent, Anderlecht, verloor, is de titel op drie speeldagen van het einde van de competitie binnen. “Het werd een schijnvertoning”, aldus DRC in een mededeling. “BUC, zwaar gehavend door blessureleed, kon op geen enkel moment een vuist maken, en moest lijdzaam toezien hoe Dendermonde keer op keer de verdeiging schaakmat zette.” De titel betekent meteen ook dat DRC volgend seizoen opnieuw naar de eerste nationale promoveert.

Ook de tweede ploeg mocht meedrinken van de champagne: het verzekerde zich na forfait van Leuven van een tweede opeenvolgende titel, en speelt volgend jaar in de hoogste regionale reeks.

De eerste ploeg van de Dendermondse Rugbyclub speelt op 8 mei de finale van de Beker van België. Op 21 en 22 mei verwelkomt de club ploegen uit de hele wereld voor hun inmiddels beroemde Flanders Open Rugbytornooi.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie