Zoek

Oudegem B overleeft topweekend en behaalt eerste titel

Oudegem – In de 1e provinciale van het damesvolleybal had Oudegem B een topweekend voor de boeg. Het nam het op tegen respectievelijk de derde en de vierde in de stand. De ploeg overleefde heel sterk het topweekend en liet geen steek vallen, bovendien kon het zich in de reservencompetitie verzekeren van de titel.

In de reguliere competitie speelde Oudegem zaterdag een puike partij tegen Lokeren. De ploeg van ex-coach Luc De Bruyne was enorm gemotiveerd om de titelkansen van Oudegem te begraven. De spelers van Dierick waren echter op het appèl en speelden een ijzersterke partij, wat resulteerde in een mooie 0-3 winst (21-25 26-28 21-25). “We konden sterkhouder An Vervaet, die pas in de loop van de eerste set in het spel werd gebracht, perfect afstoppen”, vertelt een gelukkige Dierick. “We kwamen tegen Lokeren nooit echt in de problemen, op het dipje op het einde van de 2e set (26-28) na”.  
Oudegem staat niet echt gekend voor oogstrelend volleybal en dit was tegen Lokeren niet minder waar. Toch toonde de ploeg vooral een grote wil en vechtlust. “Verdedigend zat het bij ons goed en de wil om iedere bal te ‘pakken’ was groot”, vertelt Dierick.

Door het uitstellen van wedstrijden door de strenge winter, moest Oudegem dit weekend twee keer aan de bak. Na Lokeren, stond zondag een tweede zware verplaatsing op het programma richting Meerbeke, tevens de tegenstander in de bekerfinale. Meerbeke startte gedreven aan de partij, maar in de tweede sethelft, moest het duidelijk de rol lossen.  “De recepties kwamen nagenoeg perfect, de hele wedstrijd trouwens”, vertelt Dierick. “Aanvallend waren we niet af te stoppen”. Naar mate de wedstrijd vorderde, voelde Meerbeke dat het niet opgewassen was tegen Oudegem, de weerstand verdween en Oudegem walste er over heen, 0-3 (21-25 16-25 11-25) en een knappe opsteker voor de komende finale voor de Beker van Oost-Vlaanderen op Paasmaandag om 10u30 in Oostakker.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van