Legende Ros Beiaard in stripvorm

legenderosbeiaardinstripvorm.jpgDendermonde – Dendermondenaar Joan Spanoghe schreef en tekende een stripverhaal met als hoofdpersonage het Ros Beiaard. ‘Ma Péirt, Ma Péirt, Ma Kéeninkraaik Vér Ma Péirt’ is een strip die op een ludieke wijze de legende tot leven brengt. In de strip wordt ook de spot gedreven met d’Ajoine van Oilsjt. Het laatste deel van het stripverhaal gaat over het Ros Beiaard in de folklore, met zijn (minder mooie) soortgenoten in Aalst, Brussel, Dinant, Mons, Lier, Geraardsbergen, Gent en Brugge.

Dit kleurrijke stripverhaal kost 5 euro en wordt uitsluitend verkocht op de tentoonstelling ‘De Ros Beiaardommegang In Beeld’. Het kan ook besteld worden via overschrijving van 6,80 euro op het nummer 000-0025227-07 van het stadsbestuur. Vermeld duidelijk: Stedelijke Musea strip Ros Beiaard.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie