Beeldrijke tentoonstelling in de nieuwe bibliotheek

Dendermonde – De stedelijke musea dragen hun steentje bij tot de historische Ros Beiaardommegang met een tijdelijke tentoonstelling. De expositie vindt plaats van 21 mei tot 11 juli in de gloednieuwe stedelijke bibliotheek aan de Kerkstraat.

De tentoonstelling laat ‘afbeeldingen van de hele ommegang’ zien. “De eerste foto’s dateren van 1888 en dus wordt het een tentoonstelling waarin we de samenstelling van de Ros Beiaardommegang zullen tonen aan de hand van een vierhonderdtal foto’s uit de periode van 1888 tot 2010 en filmmateriaal van 1952 tot 2010”, aldus Lieve Van Houwe van de stedelijke musea. “Ook een aantal oorspronkelijke onderdelen van de ommegang zullen niet ontbreken. Het beeldoverzicht wordt aangevuld met recente kunstwerken, waarin lokale kunstenaars – elk in hun eigen stijl – hun visie weergeven op de vorige ommegangen die door onze straten trokken.”

De resultaten van de tekenwedstrijd die werd georganiseerd door de Dienst voor Toerisme en het Ros Beiaardsecretariaat worden voor het eerst aan het grote publiek getoond tijdens deze unieke tentoonstelling. Op de tentoonstelling worden ook het meest recente prachtig geïllustreerde kunstboek uitgegeven door het Ros Beiaardsecretariaat en een uniek stripalbum van de hand van Dendermondenaar Joan Spanoghe aangeboden. “Redenen te over om zeker eens langs te lopen”, aldus Lieve Van Houwe.

De tentoonstelling is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur. Scholen en groepen kunnen er ook tijdens de week na afspraak terecht. De toegang is gratis.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie