Dendermonds gras op WK Voetbal 2010

Dendermonde – Desso Sports Systems, uit Dendermonde, kreeg van de organisatoren van het Wereldkampioenschap Voetbal de opdracht om het Desso GrassMaster-systeem te installeren in twee wedstrijdstadions. Het is de eerste keer dat er tijdens een WK gespeeld zal worden op grasvelden die gedeeltelijk uit kunstgras bestaan. Onder andere Italië, Ivoorkust, Frankrijk en Argentinië spelen één van hun wedstrijden op het Dendermonds gras.

Het Desso GrassMaster-systeem bestaat uit een 100 % natuurgrasmat, waarin zo’n 20 miljoen kunstgrasvezels circa 20 cm diep geïnjecteerd worden. De natuurgraswortels groeien rondom de kunstgrasvezels en verankeren zo het veld tot een stabiele en egale grasmat. Stef Kranendijk, CEO Desso: “Het leveren van de stadionvelden voor het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal is voor ons bedrijf een prestigieus project. We hopen op deze manier een duurzame bijdrage te leveren aan dit toernooi en hiermee ook toekomstige topevenementen te inspireren.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord