Search

Jeugd Rode Kruis organiseert Bloedcafé

BloedcaféHet Jeugd Rode Kruis van Dendermonde organiseert het ‘bloedcafé’. Neen, geen horeca voor vampieren, maar een manier om kinderen vertrouwd te maken met het geven van bloed met het doel hen warm te maken om later ook bloedgever te worden. Kinderen geven niet echt bloed, maar komen tijdens een speciaal kinderparcours heel wat te weten over de samenstelling van het bloed, de weg die het bloed in het lichaam aflegt en hoe het er bij een bloedafname aan toegaat.

Het Jeugd Rode Kruis van Dendermonde geeft tijdens het Bloedcafé de kinderen de kans een simultaan parcours te doorlopen, helemaal op kindermaat: een doktersvisite, langsgaan bij een verple(e)g(st)er die het bloed afneemt en na alle inspanningen zichzelf belonen met een zelfgemaakt drankje in het bloedcafé.

De eerstvolgende bloedafnames met kinderparcours vinden plaats op woensdagen 7, 14 en  21 april 2010, telkens van 18u tot 20u30. Locatie: Rode Kruis-Dendermonde Noordlaan 35.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie