Nederlandse rappers te gast in Zenith

Sint-Gillis – De Fakkelbrigade is een geuzennaam, oorspronkelijk bedoeld voor de jointjes rokende vriendengroep van de Nederlandse rapper Sticks. Het was niet altijd even duidelijk wie zich nou precies fakkelbrigadier mochten noemen, maar inmiddels is de samenstelling van de groep uitgekristalliseerd in een vijftal dat samen muziek maakt. Op vrijdag 23 april is de Fakkelbrigade te gast in Zenith.

De muziek van het vijftal komt op organische wijze tot stand. Terwijl A.R.T. aan het geraamte van zijn beats sleutelt, leggen de rappers ongedwongen hun schriftjes naast elkaar om te zien wie van de vier de beste rhyme op papier heeft gezet. Net zoals ze tien jaar geleden deden, voordat landelijke bekendheid een ongewenste druk op hun schouders legde.

Hoewel de afzonderlijke groepsleden ook solo actief blijven, moet de Fakkelbrigade zeker niet gezien worden als eenmalig gelegenheidsproject. Het is een volwaardige groep, een vijftal brigadiers dat de Zwolse fakkel de komende jaren brandend wil houden. “Het is geen simpel rekensommetje”, verduidelijkt Sticks in een interview met State Magazine. “Het is niet Opgezwolle min Delic plus Typhoon en James gedeeld door A.R.T. De Fakkelbrigade is iets totaal nieuws.”

Het vijftal geeft op vrijdag 23 april een concert in Zenith.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord