Zoek

Lazy Sunday, een zalig en ongedwongen sfeer

secondline.jpg
Dendermonde – Je kan met een beperkt budget voor cultuur toch mooie dingen zien en doen in Dendermonde. Zo kan je één keer per maand op zondagnamiddag terecht in de Honky Tonk Jazzbunker voor een gratis concert. Second Line, een groep van jonge mensen met een groot hart voor muziek, staat in voor de organisatie. Op zondag 2 mei komt tijdens Lazy Sunday het Naamse trio ‘The Boogie Woogie Jumpers’ op het podium.

“We programmeren op zondagnamiddag voor jong en oud, en dat in een zalig en ongedwongen sfeertje. Wij brengen geen jazz, maar wel de genres die daar rond hangen zoals blues, roots, cajun & zydeco, rockabilly, crooners, soft rock, rythm ’n blues en boogie woogie”, vertelt Jonathan Heuvinck van Second Line.

Second Line is een groep vrienden die een band hebben met de Honky Tonk Jazzclub. Deze jonge bende sloeg in mei vorig jaar de handen in elkaar slaan en organiseren sinds september elke maand een gratis concert. De groep telt een tiental vaste medewerkers. “We zijn altijd op zoek naar extra mensen. Wie een handje wil toesteken, is zeker welkom”, zegt Tamara Braeckman.

“Ik kom al van kindsbeen af naar de club. Mijn grootvader en vader zijn hier actief”, vertelt Tamara Braeckman. “In mei vorig jaar begonnen we met de voorbereidingen en in september organiseerden we een eerste Lazy Sunday. Op zondag 2 mei zijn we met ‘The Boogie Woogie Jumpers’ al aan het vijfde concert toe.”

‘The Boogie Woogie Jumpers’ is een jong en talentrijk trio uit Namen met een heel leuke zangeres. Hun concert op zondag 2 mei start om 14.30 uur. De toegang is gratis. De Honky Tonk Jazzbunker bevindt zich aan de Leopold II laan 12A.

(foto: Artur Eranosian)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie