Eerste inschrijvingen voor nieuwe Freinetschool

Appels – Op 1 september opent de eerste Freinetschool in Dendermonde zijn deuren, een onderwijsprimeur voor de stad. Na afloop van een eerste succesvolle informatiedag beslisten een aantal ouders om al meteen hun kinderen in te schrijven.

“Er zal les gegeven worden volgens de principes van Célestine Freinet. In het freinetonderwijs wordt net dezelfde leerstof onderwezen als in een traditionele school. Maar de manier van lesgeven zorgt ervoor dat de kinderen hun natuurlijke nieuwsgierigheid behouden”, aldus Liesbeth Gosselin, projectcoördinator van de dienst Onderwijs.

Omdat het freinetonderwijs voor veel mensen nog onbekend en nieuw is, vond op 20 maart een informatiedag plaats.

“We konden rekenen op een grote opkomst van geïnteresseerde ouders die samen met hun kinderen kwamen kennismaken met de school. Tijdens de infodag was er één klas reeds ingericht als freinetklas zodat de ouders zich al een beeld konden vormen van hoe een freinetklas er nu eigenlijk uitziet”, aldus Liesbeth Gosselin. “Verschillende ouders beslisten om tijdens de infodag hun kind reeds in te schrijven.”

Schoolbezoek op 4 juni

Op vrijdag 4 juni wordt een schoolbezoek gepland met de geïnteresseerde ouders en hun kinderen. “Samen met hen gaan wij als schoolteam een bestaande freinetschool bezoeken zodat de ouders en hun kinderen echt kunnen ondervinden wat freinetonderwijs in de praktijk inhoud. Ze kunnen op die manier de sfeer al eens opsnuiven in een school die werkt volgens de principes van het freinetonderwijs.”, laat Liesbeth Gosselin weten.

De deelname aan dit schoolbezoek is gratis. Autobussen worden voorzien. Inschrijven vooraf is nodig. Meer informatie: 052 21 75 27.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie