Stad vordert 1,9 miljoen euro aan BTW terug

Dendermonde – De stad Dendermonde recupereert 1.906.360,52 euro aan BTW die het betaalde bij de bouw van de nieuwe sporthal in Sint-Gillis, plus interest. Toen de oude sporthal afbrandde, werd werk gemaakt van een nieuwe, die in september 2006 in gebruik werd genomen. Daarnaast richtte de stad ook een autonoom gemeentebedrijf (AGB) op om de nieuwe sporthal beter te beheren. Door een AGB op te richten, kon de stad de BTW die werd betaald bij de bouw kunnen terugvorderen.

Die redenering werd aanvankelijk niet gevolgd door de BTW-administratie. Bart Van Malderen (sp.a), voorzitter van het AGB: “De stad was echter overtuigd van haar gelijk en besloot het been stijf te houden. Nu is gebleken dat wij wel degelijk correct gehandeld hebben.” Dat de stad gelijk krijgt, wil meteen ook zeggen dat de werkwijze om investeringen via het AGB te laten verlopen, mogelijkheden biedt voor andere projecten.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord