Search

Pendelaar één keer op drie te laat thuis

Dendermonde – De piekuurtreinen tussen Dendermonde en Brussel kampen regelmatig met vertraging. Dat erkent Marc Descheemaecker, gedelegeerd bestuurder van de NMBS, in een brief aan de Dendermonds schepen van mobiliteit Bart Van Malderen (sp.a). Die kreeg regelmatig klachten van pendelaars, en vroeg de NMBS om uitleg.

In de brief staat dat onderzoek van de NMBS, uitgevoerd tussen 1 februari en 19 maart, leert dat ’s morgens in 91% van de gevallen de treinen met minder dan 5 minuten vertraging in Dendermonde vertrekken, en in 81% van de gevallen met minder dan 5 minuten vertraging aankomen in het station Brussel Noord. ’s Avonds vertrekt 90% met 5 minuten of minder vertraging in Brussel Zuid, en komt 70% met een vertraging van vijf minuten of minder aan in Dendermonde. Concreet wil dat zeggen dat wie tijdens de spitsuren tussen Dendermonde en Brussel pendelt, ’s morgens één keer op vijf meer dan 5 minuten vertraging heeft, en ’s avonds maar liefst één keer op drie te laat aankomt in Dendermonde.

Naast problemen met de stiptheid, blijkt uit de brief ook een probleem met de capaciteit. Bart van Malderen: “De NMBS liet mij ook weten dat de spitsuurtrein van 8.07u van Dendermonde – Brussel in totaal over 666 zitplaatsen beschikt, daarvan zijn er bij aankomst van de trein in het station van Dendermonde al –gemiddeld– 494 bezet. Er blijven dus amper 172 plaatsen over voor de Dendermondse pendelaars.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie