Zoek

Zwaar verkeer negeert wegomlegging in Grembergen

Grembergen – De herinrichting van het kruispunt Grootzand, Zeelsebaan en Martelarenlaan zit sinds vorige week in de derde fase.

“Om de hinder die deze werken met zich meebrengen zoveel mogelijk te beperken wordt de wegomleiding voor het autoverkeer per fase aangepast. De omlegging voor het zwaar vrachtvervoer blijft tijdens de ganse duur van de werken daarentegen ongewijzigd”, laat Katleen Bombeke, woordvoerder van de Lokale Politie, weten.

Van de 127 vrachtwagens die op vrijdag 7 mei gecontroleerd werden, bleken er 91 of 72% in overtreding. – Katleen Bombeke.

Katleen Bombeke : “Om vrachtwagenbestuurders hierop attent te maken én te controleren op de naleving van dit verbod voert de lokale politie van Dendermonde al sinds het begin van deze werken extra politiecontroles uit. Tot op heden werden 90 bestuurders, inclusief 24 buitenlandse geverbaliseerd. Van de 127 vrachtwagens die op vrijdag 7 mei gecontroleerd werden, bleken er 91 of 72% in overtreding. Zij werden onverbiddelijk teruggestuurd richting E17 vanwaar ze de aangeduide wegomleiding kunnen volgen. Ook vanmorgen (nvdr: maandag 10 mei) werden extra controles uitgevoerd en zetten onze diensten 15 vrachtwagens aan de kant. Hiervan waren er 6 in overtreding.”

De politie blijft de komende dagen alert en zal gericht toezicht uitoefenen. “Ook in de vroege uren zullen bestuurders gecontroleerd worden”, geeft Katleen Bombeke mee.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie