City Sounds gaat door in Hollandse Kazerne

Dendermonde – Er is een oplossing voor City Sounds. In februari dit jaar rezen er twijfels of het festival kon doorgaan in de Hollandse kazerne omwille van de veiligheid van de bezoekers (lees ook Stadsfestival in het gedrang). Om het festival toch te laten doorgaan in de Hollandse kazerne, sleutelden de organisatoren aan de formule. Er werd geopteerd voor een kleinere editie met een spreiding over twee dagen. Daardoor zullen tijdens het festival voornamelijk de tubes onderaan het gebouw worden gebruikt, en beperkt men het gebruik van de bovenpassage. Afgelopen maandag keurde het college van burgemeester en schepenen de verfijnde formule van het festival goed, waardoor het festival op 10 en 11 september dan toch in de Hollandse kazerne kan doorgaan.

Naar de toekomst toe zullen de cultuurdiensten en City Sounds ook samenzitten om na te gaan hoe de samenwerking nog beter kan. “We zijn alleszins verheugd dat we via de constructieve houding van alle partners tot oplossingen kunnen komen”, zegt schepen van Jeugd en Cultuur Marius Meremans (N-VA).City Sounds vzw tevreden met oplossing

De vzw City Sounds, organisator van het festival, is tevreden met de oplossing die uit de bus is gekomen. Voorzitter Tim De Vogel: “We kregen massaal reacties toen bleek dat het stadsfestival in het gedrang kwam. We hebben dan ook alles in het werk gesteld om tot een leefbare oplossing te komen, zonder dat het festival aan sterkte moet inboeten.”

Het festival richt zich op de brede jongerencultuur en vult een leemte die in het Dendermondse cultuurlandschap te vinden is. “Er ligt een een divers en cultureel luik op vrijdag. Via live optredens, comedy, dubstep en het nieuwe City Visions kortfilm-concept, gecombineerd met de urban sounds van Independent komen we tot een facetrijk programma”, zegt Diederik Vermeir van de vzw City Sounds. “Op zaterdag hebben we live hip hop-optredens, electro met Sonic, het Fabulous-concept en drum & bass met Prison Breaks. Hiermee is ons totaal aanbod nog nooit zo divers geweest.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord