Beroerteteam beloont voor inspanningen met prestigieuze prijs

Dendermonde – Het beroerteteam van het AZ Sint Blasius won vorige week de prestigieuze Prijs Klinische Paden 2010. Het team bestaat 10 jaar en telt onder meer neurologen, een geriater, een revalidatiearts, verpleegkundigen, ergotherapeuten, een diëtist en logopedist.

In 2003 werd door het beroerteteam het zorgproces uitgewerkt tot het zorgpad en werd het opgevolgd en bijgestuurd aan de hand van verschillende gegevens. De resultaten worden, waar mogelijk, vergeleken met nationale of internationale gegevens en vormen de basis voor de jaarlijkse bijsturing van het zorgpad. Het is voor dit zorgpad dat het beroerteteam de prestigieuze ‘Prijs Klinische Paden 2010’ ontvangt.

De prijs wordt tweejaarlijks aan de KU Leuven uitgereikt door het Vlaams-Nederlandse Netwerk Klinische Paden. De jury werd overtuigd door het uitgesproken multidisciplinair karakter van het zorgpad. Ook de gebruikte methodiek en de ‘rijpheid’ van het zorgpad, het voortdurend streven naar een betere kwaliteitszorg, de innovatieve informatie- en sensibilisatiecampagnes en het inbedden in het ziekenhuis werden door de jury bijzonder gewaardeerd.

Dagelijks krijgen in ons land 52 mensen een beroerte: 15% van hen sterft binnen de eerste 8 weken, 40% binnen het jaar. Na hartinfarct en kanker is beroerte in België de derde doodsoorzaak. De belangrijkste oorzaak van beroerte is verhoogde bloeddruk, gevolgd door diabetes en roken.

Meer informatie : www.herkeneenberoerte.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie