Op bezoek in een freinetschool

Dendermonde/Appels – Volgend schooljaar, op 1 september, start er Freinetonderwijs in de gemeenteschool van Appels. In het freinetonderwijs wordt net dezelfde leerstof onderwezen als in een traditionele school, maar de manier waarop is anders en zorgt ervoor dat de kinderen hun natuurlijke nieuwsgierigheid behouden.

De freinetschool in Appels wordt de eerste methodeschool in Dendermonde. Omdat het freinetonderwijs voor veel mensen nog onbekend en nieuw is, besliste de stad Dendermonde om op 20 maart een eerste freinetinfodag te organiseren. Deze infodag krijgt nu een vervolg op vrijdag 4 juni. Dan is er nog een schoolbezoek met al de geïnteresseerde ouders en hun kinderen. Samen met hen gaan het schoolteam een bestaande freinetschool bezoeken zodat de ouders en hun kinderen echt kunnen ondervinden wat freinetonderwijs in de praktijk inhoudt.

De deelname aan dit schoolbezoek is gratis, autobussen worden voorzien, maar geïnteresseerde schrijven liefst vooraf in bij de projectcoördinator Liesbeth Gosselin (Liesbeth.gosselin@dendermonde.be – 052-21 75 27)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord