Stadsgids schrijft gedicht over Ros Beiaard

_chantaldelaet.jpg
Dendermonde – Stadsgids Chantal De Laet laat al meer dan 25 jaar mensen van ver en dichtbij, jong en oud kennismaken met onze stad. In de zomer van vorig jaar werd haar gevraagd een groep dichters en schrijvers rond te leiden en naar aanleiding daarvan maakte ze zelf een prachtig gedicht over de nakende Ros Beiaardommegang.

In het appartement van Chantal staan een pak afbeeldingen van het Ros Beiaard. “Ik ben een geboren en getogen Dendermondenaar”, bevestigt ze meteen. “Ik had nog maar net mijn diploma Hoger Kunstonderwijs op zak en ik wilde al meteen gidsen.” Dat is intussen vijfentwintig jaar geleden. Vorig jaar kreeg ze een gouden medaille voor haar inzet als gids.

Dendermonde is volgens Chantal De Laet een boeiende stad en heeft veel te bieden. “Onze Lieve Vrouwekerk bijvoorbeeld”, zegt ze enthousiast. “Onder meer de combinatie van verschillende bouwstijlen maakt het gebouw bijzonder uniek. Om de stad te leren kennen, heb je minstens een halve dag nodig. Ideaal zijn twee dagen om alles te ontdekken”. “We krijgen bijzonder veel waardering van de mensen die we rondleiden. In de mate van het mogelijke proberen we elke rondleiding ook voor te bereiden op basis van de interesses van de bezoekers”, licht Chantal toe. Zo kreeg Chantal vorige zomer de vraag om een groep dichters en schrijvers te gidsen. “Het moet een inspirerende rondleiding zijn geweest want nadien verscheen een bundel met gedichten en teksten naar aanleiding van het stadsbezoek”, glimlacht Chantal. In de bundel is ook haar gedicht over het Ros Beiaard opgenomen. “Ik schreef vroeger al een aantal gedichten en op mijn nachtkastje liggen pen en papier, maar ik publiceerde nog nooit eerder een gedicht”, zegt ze.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord