Jouw advertentie op deze website? Neem contact op.

Search

70.000 bezoekers, hulpdiensten paraat

Ros Beiaardommegang 2010

Dendermonde – De Ros Beiaardommegang gisteren is vlot verlopen, zo wist de Dendermondse korpschef Paul Putteman na afloop te vertellen. “De mensen zijn massaal per fiets en met het openbaar vervoer naar de stad gekomen. De Lijn heeft in de loop van de dag zelfs nog extra bussen moeten inzetten.” Volgens cijfers van de politie waren er 2.550 fietsen gestald op de 3 speciale fietsparkings, waren er 9.800 mensen die met de bus naar Dendermonde zijn gekomen, en stonden er 1.700 auto’s op de parking N.41, 300 op de parking Sint-Onolfsdijk, en 450 op de parking Eegene.

De politie schat, op basis van de verkochte tickets, dat in totaal zo’n 70.000 mensen naar de stad zijn gekomen. Veel, maar wel minder dan de verwachte, of gehoopte, 100.000. Het slechte weer in de voormiddag is daar de waarschijnlijke schuldige.

Vijf personen gehospitaliseerd

Tijdens de ommegang waren brandweer, politie en medische diensten paraat. De Dendermondse brandweer, aangevuld met manschappen van naburige korpsen, hebben tijdens de ommegang niet moeten ingrijpen. Ook de politie, die met 130 op het parcours, en 100 buiten het stadscentrum actief waren, kende geen noemenswaardige incidenten. De politiehelikopter die een hele namiddag over de stad cirkelde, diende vooral om het verkeer in het oog te houden en om eventuele incidenten op te volgen.

De medische diensten moesten tijdens de ommegang 5 personen naar het ziekenhuis brengen. “Eén iemand, een vrouw van zo’n 35 jaar oud, kreeg op het parcours een hartaanval en moest gereanimeerd worden”, vertelt Paul Putteman. De vrouw is eerst naar het Dendermondse ziekenhuis AZ Sint-Blasius gebracht, en nadien naar het ziekenhuis van Aalst. Ze is buiten levensgevaar.

Ros Beiaardommegang 2010

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie