Politieactie in Dendermonde: 14 gezochte personen opgepakt

Dendermonde – Tijdens een grootscheepse controleactie in Dendermonde vorige nacht, pakte de politie 14 personen die geseind stonden op, en werden zeven voertuigen in beslag genomen. In totaal werden 565 voertuigen en 507 personen gecontroleerd. Dat meldt de Federale Politie.

De opgepakte personen stonden geseind voor onder andere verhoor inzake diverse misdrijven, bevel tot gevangenneming, betekening om het land te verlaten en betekening verval tot sturen. Tijdens de actie nam de politie ook een aantal kleine hoeveelheden drugs in beslag, en trof de politie vier illegalen aan. Zeven bestuurders hebben een positieve ademtest afgelegd.

Deze geïntegreerde actie kadert volledig binnen de nationale en de zonale veiligheidsplannen in de strijd tegen woninginbraken en voertuiginbraken, rondtrekkende dadergroeperingen, car- en homejackings, ramkraken en gewapende overvallen alsook tegen de inbreuken inzake vreemdelingenwetgeving, zwaar vervoer en het sturen onder invloed van alcohol en de illegale internationale drugstrafiek. In totaal werden 155 personeelsleden van de lokale en federale politie ingezet.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord