Moet de palmboom terugkeren op de Grote Markt of niet? Geef je mening!

palmboom.jpg
Deze foto werd gemaakt kort nadat het kunstwerk in 2005 officieel werd voorgesteld.

Dendermonde – De gemeenteraad vanavond verliep vlot, maar daarover later meer. Het allerlaatste punt op de agenda werd door gemeenteraadslid Patrick Meulebroek toegevoegd. Hij wilde graag weten wat het stadsbestuur met ‘Coconut voor Dendermonde’, de roodkleurige palmboom die sinds 2005 op de Grote Markt staat, gaat doen. Het kunstwerk werd naar aanleiding van de Ros Beiaardommegang verwijderd en werd nog niet terug geplaatst.

“Niemand wil de palmboom terug op de Grote Markt”, begon Patrick Meulebroek zijn betoog. “Men gaat het niet betreuren als het kunstwerk op een andere locatie wordt geplaatst. Er zijn andere, meer geschikte locaties. Zoals bijvoorbeeld het Olympos, aan het begin van het Malbrainwandelpad aan ’t Saske, misschien kan het zelfs in de stationsomgeving geïntegreerd worden of aan de nieuwe bibliotheek”, suggereerde Meulebroek. “Ik ben niet tegen kunstwerken in de stad, integendeel. Ik denk echter dat de Grote Markt geen extra kunstwerk nodig heeft”. Open VLD en Vlaams Belang sloten zich aan bij de mening van Patrick Meulebroek.

Burgemeester Buyse antwoordde gevat dat het kunstwerk de ruimte ordent. “Bovendien gaat elk nieuw kunstwerk evenzeer voor- en tegenstanders hebben. Zo krijg je een eeuwige discussie. De vraag vijf jaar geleden was : maak een kunstwerk. En een kunstwerk kan in harmonie zijn met de omgeving of – net omgekeerd – ermee in contrast staan.” Burgemeester Buyse liet er alvast geen twijfel over bestaan dat het kunstwerk terugkeert naar de Grote Markt.

Wat denk jij? Moet het kunstwerk terugkeren of kiest men beter voor een andere locatie? Geef je mening in de commentaren.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Eén reactie

  1. Ik vind het een mooi kunstwerk, maar het komt niet tot zijn recht op de grote markt. Waarom zetten ze het niet aan de Dender bijvoorbeeld? Of aan het zwijvekemuseum?

Geef een antwoord