Zwarte Beek wordt hersteld

Baasrode – Al jaren zijn er ernstige en gevaarlijke verzakkingen in de Basroodse Scheepswerfstraat en de Sint Ursmarusstraat, veroorzaakt door de slechte staat van de overwelving van de Zwarte Beek die onder de rijweg loopt. De problemen zullen nu aangepakt worden.

De Zwarte Beek verzorgt de afwatering van een deel van het grondgebied van Baasrode, Buggenhout en Lebbeke. Om de problemen aan te pakken, is het stadsbestuur een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met de polder Vlassenbroek en met de gemeenten Buggenhout, Lebbeke en de TMVW (die instaat voor het rioolbeheer van Buggenhout en Lebbeke). Het doel is de dringende herstellingswerken door injecties in alle ondichte voegen en holtes van de overwelving van de Zwarte Beek tussen de Kier en de monding in de Grote Beek (ter hoogte van de Sint Ursmarusstraat).

De injecties worden uitgevoerd via de binnenkant van de overwelving zodat de hinder voor de omgeving minimaal zal zijn. Tijdens de werken zal het verkeer vanuit de Rosstraat enkel naar rechts richting Scheepswerfstraat kunnen doorstromen. Vanuit de Rosstraat kan niet rechtdoor worden gereden richting Baasrodestraat. Hiervoor zal een wegomlegging ingesteld worden. De werken starten op 28 juni 2010 en zullen zo’n 3 maanden duren. De aannemer werkt door tijdens het bouwverlof.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord