Jouw advertentie op deze website? Neem contact op.

Search

Jarige Zonnebloem pakt uit met feestprogramma

Sint-Gillis – Het OCMW opende in 1985 aan de Breestraat in Sint-Gillis zijn tweede dienstencentrum De Zonnebloem. “De combinatie van diensten, informatie en sociale omkadering aangeboden onder één dak was toen zonder meer visionair. Het toenmalig OCMW bestuur had begrepen dat er zich nieuwe behoeften aandienden bij de zestigplussers: langer zelfstandig blijven, actief blijven, keuzes krijgen en maken en zich ontplooien”, weet Ann Van der Vreken van het OCMW.

Positieve verwachtingen

“Het dienstencentrumconcept bleek en blijkt prima aan de behoeften van deze nieuwe senioren te voldoen. Waren mensen vroeger oud én out na de pensionnering, dan is dat inmiddels toch wel sterk geëvolueerd naar zestigplus als een levensfase met nog tal van positieve verwachtingen”, aldus Ann Van der Vreken.

“De Zonnebloem richtte zich in het begin enkel de gepensioneerden, maar door de wijzigende wetgeving veranderde de naam in ‘lokaal dienstencentrum’ en breidde ook de doelgroep uit van senioren tot de volledige lokale leefgemeenschap. Al blijven senioren er tot op heden de grootste gebruikersgroep.”

Huis van vertrouwen

De voorbije 25 jaar was De Zonnebloem een vertrouwd huis en een huis van vertrouwen voor bijzonder veel Dendemondenaren.

“Vorig jaar klokte het gebruiksaantal af op 1.007 en het gaat verder in stijgende lijn. Het zijn de mensen die De Zonnebloem maken. Het is de unieke mix van informatie, diensten, activiteiten, thuiszorg onder één dak die de succesformule is achter het dienstencentrum. Het is de haast vanzelfsprekende kruisbestuiving tussen gebruikers, vrijwilligers en personeel dat De Zonnebloem maakt tot wat het is”, vertelt Ann Van der Vreken.

Uitgebreid feestprogramma

Op 25, 26 en 27 juni pakt het lokaal dienstencentrum uit met een goed gevuld feestprogramma.

Op vrijdag 25 juni vindt een feestnamiddag met het optreden van Hugo Symons plaats. Zaterdag 26 juni start om 14 uur op de binnenkoer een petanquetornooi. In de feestzaal is er een ontmoetingsfeest voor de thuiszorggebruikers en in de cafetaria worden heerlijke pannenkoeken geserveerd. ’s Avonds vindt de ludieke Zilveren Zonnebloemrevue plaats.

Zondag 27 juni vanaf 11 uur wordt een grootse barbecue ingericht voor buren, gebruikers en sympathisanten van De Zonnebloem. Voor de feestnamiddagen, het petanquetornooi en de barbecue moet je vooraf inschrijven

Meer informatie: De Zonnebloem, Breestraat 109 in Dendermonde. 052 25 19 30

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie