Zoek

Oudegem kiest zijn 14de Petatje

Oudegem – De Oudegemse feestcommissie organiseert op zondag 5 september in het kader van de jaarlijkse kermis opnieuw de ‘Gouden Petattenworp’. In de aanloop naar dit evenement vindt op 27 juni om 16 uur in samenwerking met de directie, de leerkrachten en de oudervereniging van de Harduynschool de veertiende ‘Petatjesverkiezing’ plaats.

‘Petatje’ is één van de spilfiguren uit de ‘Filosoof van Haagem’, het boek van Jef Scheirs. De verkiezing is een wedstrijd met weet- en doevragen over Oudegem, over het Haagems dialect, de folklore en geschiedenis. De feestcommissie zorgt voor een aantrekkelijke prijzentafel met een prijs voor alle deelnemers.

Met deze activiteit stelt de feestcommissie zich tot doel het Haagems dialect en de folklore levendig te houden. Zo wordt ook de Petatjesverkiezing aangegrepen om de inwoners te herinneren aan een aantal Haagemse geschiedkundige feiten en wetenswaardigheden, zijn dialect, bijnamen enzovoort.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie